Inleiding

Het complex betreft de volgende elementen van het overigens niet te beschermen R.K. KERKHOF: (1) graf van de familie Van Blocklant, (2) graf van B. Libotte, (3) graf van de familie Sengers.

Beschrijving

Het kerkhof ligt tegenover de R.K. St. Servatiuskerk (rijksmonument 28540) en is gelegen binnen het beschermde stadsgezicht van Megen, aan de rand van het voormalige kasteelterrein. De graven (1) en (2) zijn naast elkaar aan de noordoostelijke zijde van het kerkhof gesitueerd. Graf (3) staat in de zuidwestelijke hoek van het kerkhof, tegen de zuidelijke muur. De drie objecten zijn in hun vormgeving tekenend voor de rol van de plaatselijke elites in de late negentiende eeuw.

Waardering

Het complex is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als toonbeeld van de rol van de elites in de stedelijke samenleving en is van belang als voorbeeld van de katholieke grafcultuur. Het heeft tevens kunsthistorische waarde vanwege de stijl en vormgeving der afzonderlijke monumenten. Het heeft in samenhang met de kerk ensemblewaarde.