Inleiding.

Het complex bestaat uit de LANGGEVELBOERDERIJ (1) en de haaks erachter gelegen VLAAMSE SCHUUR (2) en het eveneens er haaks achter gebouwde BAKHUIS (3). De oudste delen van het complex zijn de Vlaamse Schuur en het bakhuis. Deze zijn waarschijnlijk in het derde kwart van de negentiende eeuw gebouwd. De boerderij dateert uit 1915. Het complex bevindt zich op een viersprong in een oud akkerbouwgebied.

Waardering.

Het complex is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang als uitdrukking van een landschappelijke ontwikkeling, met name de stichting van keuterijen in Noord-Brabant. Het is typologisch van belang als voorbeeld van een kleine boerderij. Het heeft ensemblewaarde, gezien de historisch-ruimtelijke relatie met groenvoorziening, wegen, wateren en bodemgesteldheid. Het complex is belangrijk vanwege de gaafheid van ex- en interieur en in relatie tot de structurele en visuele gaafheid van de landschappelijke omgeving. Als geheel is het van belang vanwege de typologische zeldzaamheid van een dergelijk klein complex.