Inleiding.

Het complex bestaat uit drie onderdelen, te weten het voormalige JACHTHUIS in Chaletstijl (1), een WONING met aangebouwde stal (2) en een BAKHUIS (3). Het geheel bevindt zich ver buiten de bebouwde kom van Bergen op Zoom. Het voormalige jachthuis Boschlust werd tussen 1900 en 1901 gebouwd naar ontwerp van architect H.J.G.F. van Ewijk. De bijgebouwen dateren uit 1901 en 1902 en werden ontworpen door C. de Rooij. De opdrachtgever was W.F.C.J. Eerens. Het hoofdgebouw diende later als klooster voor de broeders van St. Louis en is heden in gebruik als woonhuis, evenals de andere woning op het terrein. Het geheel wordt omgeven door een groot bebost areaal.

Waardering.

Het complex is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een ruimtelijke ontwikkeling, namelijk de stichting van landhuizen in de bosrijke omgeving van de stad en is van belang voor de typologische ontwikkeling van het jachthuis rond 1900. Het is architectuurhistorisch van belang wegens stijl en ornamentiek. Het geheel heeft ensemblewaarde wegens de hoogwaardige kwaliteit van de bebouwing en de historisch-ruimtelijke relatie met de groenvoorzieningen. Het complex is waardevol vanwege de gaafheid van ex- en interieur.