Inleiding.

Het complex bestaat uit het rond 1910 in Ambachtelijk-traditionele vormen gebouwde DORPSCAFÉ (1) en de bijbehorende drie bijgebouwen (2). Het dorpscafé diende tevens als boerderij. Thans is alleen de woonruimte van het dorpscafé nog als zodanig in gebruik.

Waardering.

Het complex is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling van de landbouw en de horeca in de provincie en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van de multifunctionele boerderij.

Architectuurhistorisch is het van belang vanwege de sobere ornamentiek en bijzondere samenhang tussen exterieur en interieur. Het is tevens van belang vanwege de gecompliceerde bouwgeschiedenis, die een afspiegeling is van de groei van het multifunctionele geheel.

Het is belangrijk vanwege de gaafheid van het in- en exterieur en is als langzaam gegroeid geheel zeldzaam.