Inleiding

Aan de oostelijke zijde van de Notel, een landelijke weg die de westelijke zijde van de oude akkerbodems van de Notel afgrenst, is gelegen een LANGGEVELBOERDERIJ (1) met bakhuis en annex (2) uit omstreeks 1910 in ambachtelijk-traditionele stijl.

Omschrijving

Het geheel is gelegen aan een onverhard erf, dat aan de oostelijke zijde deels begrensd wordt door enkele naoorlogse stallen.

Waardering

Het boerderijcomplex is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling van de landbouw inde periode kort na 1900 en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van de langgevelboerderij. Architectuurhistorisch is het geheel van belang vanwege de sobere ornamentiek en bijzondere samenhang tussen exterieur en interieur. Het geheel is belangrijk vanwege de gaafheid van het in- en exterieur en is als zodanig zeldzaam.