Inleiding

In 1939 werd door architect H.C. van de Leur een rooms-katholiek KERKELIJK COMPLEX ontworpen. In 1940 werd de kerk ingewijd. De kerk en de pastorie zijn opgetrokken in Delftse Schoolstijl. In het interieur van de kerk komt onder meer een tweeklaviers orgel, fabrikaat Maarschalkerweerd, voor uit 1888. De kruiswegstaties werden tussen 1940 en 1945 vervaardigd door Adriaan van der Weijden. Achter de kerk ligt een begraafplaats die buiten de bescherming valt.

Omschrijving

Het r.k. complex is gelegen aan de Pastoor Boelenslaan, op de hoek van de Mereveldlaan. De kerk is met de ingangstoren naar deze hoek gericht. Aansluitend de transepteinden zijn een consistorie en werkplaats alsook een pastorie met tussenlid gelegen.

Het complex omvat de volgende onderdelen:

1. kruisbasiliek met orgel

2. pastorie

Waardering complex

Het kerkelijk complex is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als goed en redelijk gaaf voorbeeld van een kerk met pastorie in Delftse Schoolstijl, alsmede vanwege de gaafheid van het exterieur en interieur en het belangwekkende orgel uit 1888. Van cultuurhistorische waarde vanwege de bestemming welke is verbonden met de laat 19de eeuwse geschiedenis van het R.K. geloof. Tevens vanwege de stedenbouwkundige waarde vanwege de prominente ligging op de hoek van twee straten.