Inleiding

Het complex bestaat uit de LANGGEVELBOERDERIJ (1) en het haaks daarachter gebouwde BAKHUIS annex KOETSHUIS (2). Beide zijn gebouwd in 1871 voor de familie Van Roessel. De boerderij ligt op een driesprong van wegen.

Waardering

Het complex is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling van de landbouw in Midden-Brabant en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van de langgevelboerderij. Architectuurhistorisch is het geheel van belang vanwege de bijzondere samenhang tussen exterieur en interieur. De boerderij is belangrijk vanwege de gaafheid van het in- en exterieur en is als zodanig zeldzaam. Zij is tevens een der laatste voorbeelden van een stadsboerderij en daarom ook van belang in relatie tot de visuele en structurele gaafheid van de stedelijke omgeving.