Inleiding

BOERDERIJCOMPLEX bestaande uit een T-BOERDERIJ (1), een VLOEDSCHUUR (2) en twee SCHUURBERGEN (3) gelegen op de hoek van de Waalbandijk en de Kerklaan aan de rand van de bebouwde kom van Heesselt. De T-boerderij bevindt zich aan de noordzijde van de Waalbandijk met het voorhuis naar de dijk gekeerd. Aan de westzijde van de boerderij bevindt zich de vloedschuur (1841) met parallelle nokrichting, op een terp. Aan de noordwestzijde van de boerderij met vloedschuur bevinden zich de twee vrijstaande schuurbergen. De oorspronkelijke erfaanleg is mede door de dijkverzwaring verdwenen, de oorspronkelijke erfafscheiding (gietijzeren hekwerk) ligt opgeslagen in één van de schuurbergen.

- Van architectuurhistorische waarde als goed en gaaf voorbeeld van een boerderijcomplex bestaande uit een Betuwse T-boerderij met afsteek, een zeldzame vloedschuur en twee vijfroedige schuurbergen.

- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de ensemblewaarde van de verschillende onderdelen van het boerderijcomplex met beeldbepalende ligging aan de dijk in Heesselt.

- Van cultuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een Betuws boerderijcomplex van belang voor de typologische ontwikkeling van boerderijtypen in Nederland