Complex bestaande uit de R.K. Kerk O.L.V. Geboorte, naastliggende pastorie en een drietal beelden.

Het complex is in een landelijke omgeving aan de rand van de Maasplassen gesitueerd en wordt omgeven door een ruime tuinaanleg.

De pastorie is aan de zuidzijde van de kerk gesitueerd. De drie beelden bevinden zich in de onmiddellijke nabijheid van kerk en pastorie.

Omschrijving

De R.K. kerk is gebouwd in een romano-gotische trant naar een ontwerp van architect A.C. Bolsius. De kerk dateert uit 1867. De kerk heeft een opstand in baksteen met metselwerk in kruisverband. De toegepaste bouwmaterialen zijn baksteen en natuursteen.

De naastliggende pastorie dateert uit 1909 en werd gebouwd naar een ontwerp van de bouwkundige Piet Coenen uit Roggel. De pastorie is gebouwd in Negentiende Eeuwse Traditionele Stijl. Het pand heeft een opstand in bruine en rode baksteen in kruisverband.

De drie beelden zijn vervaardigd uit zandsteen. Het beeld van Maria Magdalena Daemen dateert uit 1933. Het beeld van de H. Michael dateert uit 1932. Het H. Hartbeeld dateert uit 1930.

Waardering

Het complex bestaande uit kerk, pastorie en een drietal beelden bezit cultuur-historische waarde als bijzondere uitdrukking van een geestelijke ontwikkeling namelijk de katholieke religie. De combinatie van kerk en pastorie is eveneens typologisch van belang. Ensemblewaarde ontlenen kerk, pastorie en beelden aan de situering in dit deel van de gemeente Maasbracht in de nabijheid van de Maasplassen en daarmee van bijzondere betekenis voor het aanzien van deze gemeente. Het complex is van algemeen belang op grond van architectuur-historische en cultuur-historische waarden.