Het WOONHUIS met TIMMERWERKPLAATS uit circa 1880 is in Ambachtelijk-Traditionele stijl gebouwd.

Omschrijving.

Het complex is gelegen aan de rand van het centrum van Helvoirt en aan de oorspronkelijke rijksweg (met oorspronkelijk profiel en beplanting) die in later tijd ter plaatse is omgeleid vanwege het toenemend autoverkeer. Het bestaat uit een woonhuis evenredig aan de weg en links daarvan, haaks op de weg gelegen de voormalige timmerwerkplaats.

Waardering.

Het complex is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde als voorbeeld van de typologie van het eenvoudige dorpshuis met ambachtelijke werkplaats in de Meijerij, het is tevens van belang in relatie tot het zeldzame en ter plaatse behouden wegprofiel en herinnert daarmee aan de eertijds aanwezige situatie. Het is gaaf en herkenbaar behouden. Het is zeldzaam als een van de weinig overgebleven voorbeelden van eertijds gangbaar type.