Inleiding:

Het complex bestaand uit twee onderdelen: het LANDHUIS genaamd "Les Beaux Champs" ook bekend als "D'n Advekaot"(1) en een vrijstaand BAKHUISJE(2). Het complex ligt buiten de bebouwde kom, dateert uit 1850 en vertoont stijlkenmerken van het Eclecticisme.

Waardering:

Het complex bestaand uit twee onderdelen, t.w. het LANDHUIS genaamd "Les Beaux Champs", ook bekend als "D'n Advekaot" en een vrijstaand BAKHUISJE vertegenwoordigt algemeen belang op basis van: - de ouderdom; - de betekenis voor de architectuurgeschiedenis, met name wegens de toepassing van stijlkenmerken van het Eclecticisme; - de betekenis voor de geschiedenis van het notabele wonen; - de gaafheid van de uitwendige verschijningsvorm; - de aanwezigheid van enkele authentieke interieurelementen in het landhuis; - de onderlinge functionele en historische betrokkenheid van de opstallen die van het complex deel uit maken; - de herkennings- en belevingswaarden die in het landhuis met koetshuis en bakhuisje besloten liggen.