Inleiding

Het complex bestaat uit de T-BOERDERIJ (onderdeel I), het bijbehorende BAKHUIS (onderdeel II) en de achter de boerderij gesitueerde SCHUUR (onderdeel III). De boerderij is gebouwd in eclecticistische stijl, waarschijnlijkk in of omstreeks 1885 en is qua type en rijke vormgeving een goed voorbeeld van de welvaart in deze periode in deze streek. Het statige woongedeelte van stedelijke signatuur is de opvolger van het voorhuis met topgevel van de gebruikelijke kortgevelboerderij in de Langstraat. De bijgebouwen (onderdeel II en III) dateren uit de eerste helft van de negentiende eeuw of iets eerder.

Waardering

Het complex is van algemeen belang. Het complex is van cultuurhistorisch belang als voorbeeld van de sociaal-economische en typologische ontwikkeling van het boerenbedrijf in de Langstraat. Architectuurhistorisch is het van belang vanwege de toegepaste stijlelementen, de gaafheid en de rijke ornamentiek. Het complex heeft ensemblewaarde vanwege de ligging en is als zodanig van belang voor het aanzien van de streek.